ACTUEEL

Snel duidelijkheid voor patiënten Slotervaart

Patiënten die onder behandeling waren van het failliete MC Slotervaart in Amsterdam, krijgen binnen enkele dagen te horen welk ziekenhuis hun behandeling overneemt. Ze krijgen daar ,,rond komend weekend'' bericht over, schrijft minister Bruno Bruins (Medische Zorg) aan de Tweede Kamer. ,,Het staat de patiënten uiteraard vrij een ander ziekenhuis te kiezen'', benadrukt Bruins.

Hoe de verschillende specialismen precies over andere ziekenhuizen worden verdeeld, wordt woensdagmorgen bekendgemaakt op de website van MC Slotervaart, kondigt Bruins aan. Op het ministerie van Volksgezondheid zijn dinsdag afspraken gemaakt over de overdracht van patiënten, een "omvangrijke en ingewikkelde operatie". Curatoren, ziekenhuisbestuur, verzekeraar Zilveren Kruis, inspectiediensten en de gemeente Amsterdam waren bij het overleg.

Een overnameplan kreeg te weinig steun, constateerden de curatoren vorige week, tot verslagenheid van het personeel. De ondernemingsraad verweet verzekeraar Zilveren Kruis "misbruik van marktmacht".

Eerder werd al bekend dat de afdeling geriatrie naar het OLVG West verhuist. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top