ACTUEEL

Actie gemeenteraad Lelystad bij ziekenhuis

De gemeenteraad van Lelystad roept iedereen in de stad en omgeving die zich betrokken voelt bij het ziekenhuis in de stad op zondag het hospitaal te "omarmen". Met de een uur durende manifestatie wil de raad ,,uiting geven aan de gevoelens in de samenleving, de zorgverleners een hart onder de riem steken en het belang van een goede en volwaardige ziekenhuisvoorziening in Lelystad onder de aandacht van de beslissers brengen’’.

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) liet eerder deze week aan de Tweede Kamer weten dat als de doorstart van het failliete ziekenhuis in Lelystad slaagt, inwoners er terecht blijven kunnen voor 70 tot 80 procent van de ziekenhuisbezoeken. Maar volwaardige afdelingen spoedeisende hulp en acute verloskunde zijn er voorlopig niet haalbaar.

Teleurstelling

De Lelystadse gemeenteraad is teleurgesteld dat "een volwaardig ziekenhuis’’ met functies als spoedeisende hulp en acute verloskunde "niet of onvoldoende in de plannen zit". "Ook in de samenleving is de teleurstelling hierover merkbaar." Daarom wil de raad samen in actie komen.

De bedoeling is dat de manifestatie zondag om 13.00 uur begint. Verschillende betrokkenen, onder wie burgemeester Ina Adema van Lelystad, houden een toespraak. Rond 13.30 uur wordt het ziekenhuis "omarmd". (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top