Finance

Obama uit scherpe kritiek op zorgverzekeraars

De Amerikaanse president Barack Obama heeft maandag scherpe kritiek geuit op Amerikaanse ziektekostenverzekeraars die hun premies verhogen en tegelijk weigeren ziektekosten van patiënten te dekken. Hij deed dat in een poging steun te krijgen van de Democratische Partij voor een nieuwe zorgverzekeringswet.

Weigeringen

“Elk jaar weigeren verzekeraars meer patiënten omdat ze een ziektegeschiedenis hebben. Ook weigeren ze steeds meer dekking aan mensen als ze ziek zijn”, aldus Obama in al naar buiten gebrachte fragmenten van een toespraak die hij later maandag in Philadelphia zal houden.

Hoge premies

Obama beschuldigt de verzekeraars ervan de premies te verhogen terwijl ze weten dat veel mensen dan buiten de boot vallen. “Ze gaan hiermee door zolang ze ermee wegkomen.”

Nieuwe zorgverzekeringswet

De Amerikaanse president probeert een herziene zorgverzekeringswet door het Congres te loodsen, waarbij hij de meerderheid van de Democraten nodig heeft. De nieuwe wet zal de verzekeraars aan regels binden zodat veel onverzekerden alsnog een ziektekostenverzekering krijgen. Tegelijk wil Obama flink snijden in de kosten van het zorgstelsel. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top