ACTUEEL

Cliënten Zorgcentra De Betuwe stappen naar het hof

Cliënten van de zorginstelling Stichting Zorgcentra De Betuwe zijn naar de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gestapt omdat ze vinden dat de zorg “ver onder de maat” is. De centrale cliëntenraad van de instelling wil dat de ondernemingskamer onderzoek doet naar het beleid van de raad van bestuur en zo nodig ingrijpt. Dat heeft de advocaat van de cliënten maandag laten weten.

Zorg en veiligheid in geding

Volgens de cliëntenraad schiet de directie tekort in het bieden van zorg en veiligheid. Ook het financiële beleid zou te wensen overlaten en daardoor zou er niet genoeg personeel beschikbaar zijn. Stichting Zorgcentra De Betuwe heeft een aantal verpleeg- en verzorgingshuizen, levert thuiszorg en verleent zorg aan bijna vijfhonderd personen. De ondernemingskamer behandelt de zaak op 1 april. Volgens de advocaat is het voor het eerst dat een cliëntenraad van een zorginstelling de stap naar de ondernemingskamer maakt.

Gesprek bestuur

Volgens de advocaat heeft de cliëntenraad eerder de raad van bestuur van de instelling benaderd om de situatie aan te kaarten, maar heeft die de gesprekken met de cliënten opgeschort. De directie van de instelling was maandagavond niet te bereiken voor commentaar. De cliëntenraad bestaat uit bewoners van de instelling of familieleden van bewoners. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top