HRM

'PGGM laat oog vallen op luchthaven Zaventem'

Twee Nederlandse pensioenuitvoerders zijn in de race om een belang van 36 procent in de Brusselse luchthaven Zaventem over te nemen van de Australische investeerder Macquarie. Een van de twee is PGGM, de beheerder van de pensioenen van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).

De andere gegadigde is de Algemene Pensioengroep (APG). Beiden willen het belang in de luchthaven, dat op ongeveer 1,5 miljard euro wordt gewaardeerd, met een aantal partners overnemen, hebben ingewijden aan persbureau Bloomberg laten weten.

PGGM wil samen met verzekeraars Allianz en AG en het Canadese Pension Plan Investment Board het belang overnemen. APG heeft de krachten gebundeld met de Australische investeerder QIC. De Australische investeerder IFM en het Canadese pensioenfonds Omers willen het belang naar verluidt zelfstandig overnemen.

De deadline voor het indienen van een bod is half januari. (ANP/Skipr)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Pijnenborg

30 november 2018

Ik vraag me af of mijn Pensioenfonds zoveel geld van ons in een vliegveld moet stoppen. De ontwikkeling van deze klimaat vervuilende sector zou financieel wel eens erg risicovol kunnen zijn.
Ad Pijnenborg

de Weijer

2 december 2018

Helemaal eens met Ad, eat zou get fijn zijn als het pensioenfonds eens in duurzame initiatieven zou investeren.

Top