ACTUEEL

's Heeren Loo en Tactus slaan handen ineen

Tactus verslavingszorg en ’s Heeren Loo Oost-Nederland werken samen aan effectieve zorg voor cliënten met een licht verstandelijke beperking en verslaving. Uitgangspunten van de samenwerking zijn preventie en effectief aanpakken van problematisch middelengebruik.

Dat meldt ’s Heeren Loo op 28 november. De samenwerking startte met het tekenen van een intentieverklaring doorbestuurders van Tactus en ’s Heeren Loo Oost-Nederland.

Gevolgen

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een verstandelijke beperking een verhoogd risico op een verslaving hebben. De gevolgen van de verslaving zijn ook groter zijn dan bij mensen zonder beperking. Daarnaast hebben mensen met een verstandelijke beperking meer moeite met de overdracht van kennis en ervaringen vanuit leerprocessen naar nieuwe situaties.

Samenwerking

Omdat lvb-cliënten met een verslaving zich regelmatig op het snijvlak bevinden van de sectoren verslavingszorg, VG-zorg, GGZ en justitie, is samenwerking met ketenpartners om een integraal aanbod te realiseren hard nodig. ‘s Heeren Loo en Tactus behouden daarbij elk de eigen expertise.

De samenwerking biedt ook de mogelijkheid om kennis en ervaring rond het middelengebruik van lvb-cliënten met elkaar te delen. Zo kunnen beide organisaties de cliënt en het netwerk zo goed mogelijk ondersteunen. Bovendien overlapt het werkveld van 's Heeren Loo Oost-Nederland en Tactus voor een groot deel, wat samenwerking ook een logische stap maakt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top