HRM

ASR koopt verzekeraar Loyalis

Verzekeraar ASR Nederland koopt zijn branchegenoot Loyalis van pensioenuitvoerder APG. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. De overnamesom bedraagt 450 miljoen euro.

De in Heerlen gevestigde verzekeraar biedt arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, nabestaandenverzekeringen en aanvullende pensioenen voor werkgevers, werknemers en zzp'ers. En daarnaast ook diensten op het gebied van preventie, vitaliteit, verzuim en re-integratie. In 2017 boekte Loyalis 71 miljoen euro winst. Naam en merk Loyalis blijven bestaan, het hoofdkantoor blijft in Heerlen.

De activiteiten op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zullen vanuit Heerlen blijven opereren en de samenwerking met APG wordt voortgezet. De levens- en pensioenactiviteiten van Loyalis worden waarschijnlijk in 2020 samengevoegd met die van ASR. Volgens ASR-topman Jos Baeten betreffen de levens- en pensioenactiviteiten slechts een klein deel van Loyalis.

Banenverlies

ASR wil eventueel banenverlies, waar nog geen aantallen aangekoppeld kunnen worden, zoveel mogelijk opvangen. Wel benadrukte de bestuurder dat een groot deel van de driehonderd voltijdsbanen bij Loyalis "met de kernactiviteiten" bezig is.

ASR betaalt de deal met een kortlopende banklening. Daarvoor is bewust gekozen omdat de verzekeraar hierdoor financiële ruimte houdt voor eventuele andere overnames. "Er hangen nog meer dossiers boven de markt en we willen efficiënt kijken naar andere overnames", aldus Baeten tegen het ANP. Zo is in Nederland Vivat, bekend van Zwitserleven en Reaal, door zijn Chinese moederbedrijf Anbang in de etalage gezet. Baeten bleek eerder al gecharmeerd van Vivat en benadrukte dinsdag dat Vivat "een van de namen is die rondzingt". Het verkoopproces rondom de concurrent is echter nog niet begonnen, voegde hij toe.  (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top