ACTUEEL

Bestuurder Marcel Kuin weg bij De Friesland

Marcel Kuin (49), lid van de raad van bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar, vertrekt per 1 april aanstaande bij De Friesland en gaat voor zichzelf beginnen als interim manager. Kuin heeft ruim negen jaar bij de zorgverzekeraar gewerkt.

Strategisch plan voor drie jaar

Kuin liep al langer met de gedachte rond om iets anders te gaan doen, maar wilde eerst nog de tijd nemen om zaken goed over te dragen aan Diana Monissen, die in september 2009 is aangetreden als nieuwe bestuursvoorzitter van De Friesland. Bij deze overdracht hoorde de ontwikkeling van een nieuw strategisch plan voor de komende drie jaar. Nu dat gereed is en De Friesland Zorgverzekeraar voor een nieuwe fase staat, vindt Kuin het een goed moment om een volgende stap in zijn loopbaan te zetten.

De Friesland financieel gezond

In de periode dat Marcel Kuin, samen met oud-bestuursvoorzitter Hans Feenstra, leiding gaf aan De Friesland, heeft de zorgverzekeraar een sterke groei doorgemaakt, met name bij de overgang naar de nieuwe basisverzekering in 2006. De Friesland staat er bovendien financieel gezond voor.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Jaap van den Heuvel

10 maart 2010

Waarmee de één na laatste leuke verzekeraar is vertrokken!

DGo

10 maart 2010

Marcel, misschien een poging om je naar het westen van het land te halen. Je hebt per slot van rekening ook ervaring in ziekenhuizen.

NB de tijd om nu als interim-manager te starten is niet zo best.

Nijhof geesje

16 maart 2010

Dag Marcel,Succes bij je volgende stap, werk nu zelf bij de IGZ in Amsterdam.groet geesje nijhof, managementgame bedrijfskunde groningen lang geleden

Top