Vastgoed

Meander bouwt hogedrukruimte voor zuurstoftherapie

Meander Medisch Centrum in Amersfoort bouwt een kliniek voor hyperbare zuurstoftherapie. Daarin komt een hyperbare kamer voor behandeling van bijvoorbeeld complexe wonden. In april opent de kliniek haar deuren.

Dat meldt Meander MC op 3 december. Het expertisecentrum voor wondgenezing Meander Da Vinci breidt met deze vorm van therapie het aanbod van behandelmogelijkheden op locatie Meander uit. Vooral patiënten met schade na bestraling en uitgebreide wonden hebben baat bij hyperbare zuurstoftherapie. Het houdt in dat patiënten in de hyperbare kamer via een kapje pure zuurstof inademen. In combinatie met de hoge luchtdruk in de kamer bereikt de zuurstof beschadigde weefsels in het lichaam die niet of slecht doorbloed zijn en draagt het bij aan het herstel hiervan.

Samenwerking

De behandelruimte in Meander heeft capaciteit voor zestien patiënten en is daarmee de grootste in Nederland binnen de muren van een ziekenhuis. Er kunnen tevens twee brancards in de hyperbare kamer voor patiënten die niet kunnen zitten. De hyperbare kamer is mogelijk door een samenwerking tussen eigenaar Excellent Clinics, de Da Vinci Kliniek die de exploitatie verzorgt en Meander, dat de ruimte beschikbaar stelt. Ook met de medisch specialisten, vertegenwoordigd in MSB Midden Nederland, is eerder dit jaar een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Een aantal medisch specialisten van Meander zal als behandeld arts verbonden zijn aan Meander Da Vinci.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top