ACTUEEL

IGZ beveelt aftreden directie Zorghoeve Diogenes

De directie en tevens eigenaren van Zorghoeve Diogenes in het Drentse De Groeve moeten terugtreden. Het vertrouwen in hen is niet hersteld en bewoners en medewerkers worden nog steeds geïntimideerd. Dat bleek dinsdag uit het tweede rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De eigenaren lieten dinsdag weten te zullen aftreden.

Vernietigend rapport IGZ

In maart 2009 kreeg Zorgbelang Drenthe diverse meldingen dat de zorg van Zorghoeve Diogenes te wensen overliet en bewoners en medewerkers werden geïntimideerd. De IGZ bracht in september een bezoek aan de instelling en kwam met een vernietigend rapport. De directie kreeg de opdracht onmiddellijk te stoppen met het opleggen van sancties als het onder de koude douche zetten en opsluiten van cliënten. In december deden zestien ouders van bewoners aangifte van intimidatie, bedreiging en financiële malversaties tegen de eigenaren.

Geen verbetering

Naar aanleiding van het tweede vernietigende rapport van de IGZ heeft de raad van commissarissen van Zorghoeve Diogenes besloten zo snel mogelijk een interim-manager aan te stellen. De eigenaren van de zorginstelling treden dan af. Zij willen geen commentaar geven. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top