ACTUEEL

Internationale preventie-impuls moet hart- en vaatziekten 'verslaan'

Onder de noemer ‘Beat 2019’ dagen innovatiebureau BeBright en bouwer van zorgondernemingen NLC zorgaanbieders, bedrijven en wetenschappers uit om de preventie van hart- en vaatziekten te verbeteren. Het internationale versnellingsoffensief wordt gesteund door Rabobank, de Nederlandse Hartstichting en het ministerie van VWS.

Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd nog altijd de belangrijkste doodsoorzaak. Blijkens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie overladen er in 2016 meer  dan 17 miljoen mensen aan cardio-vasculaire aandoeningen, een aantal dat gelijk staat aan 30 procent van alle ziekte gerelateerde sterfgevallen. De WHO schat dat  80 procent van alle hart- en vaatziektes en beroertes voorkomen kunnen worden.

Podium

Met ‘Beat 2019’ nemen BeBright en NLC de handschoen op en dagen start ups met innovatieve ideeën voor preventie van hart- en vaatziektes op om aan het programma deel te nemen. In ruil hiervoor kunnen deelnemers een beroep doen op de kennis en het netwerk van de alle NLC- en BeBright-partners. De sprekendste innovaties worden door een deskundige jury beoordeeld en krijgen een podium geboden tijdens de ‘Zorg & ICT Week’ die dit voorjaar in Utrecht wordt gehouden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top