ACTUEEL

ACM akkoord met fusie Bergman en NL Healthcare

Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics mogen fuseren. Dat maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekend na onderzoek. Volgens de toezichthouder blijft er voor patiënten ook na de samenvoeging genoeg keuze over tussen verschillende zorgaanbieders.

Met het samengaan ontstaat volgens de klinieken de grootste aanbieder van medisch specialistische zorg als het gaat om verzekerde behandelingen. De circa veertig kleinschalige klinieken van de twee ondernemingen bieden behandelingen aan die minder complex zijn, onder meer op het vlak van oog-, rug- en huidaandoeningen.

Overlap

Volgens de ACM overlappen de activiteiten van Bergman Clinics en NL Healthcare Clinic amper. In regio's waar er wel overlap is tussen klinieken van de twee bedrijven, kunnen patiënten bovendien ook bij ziekenhuizen terecht. De toezichthouder gaat niet mee in bezwaren van zorgverzekeraars, die bang zijn voor een slechtere onderhandelingspositie. De fusie verandert weinig aan hun positie, vindt de ACM.

Transparantie

De twee klinieken kondigden hun voornemen om te fuseren aan in september 2017. Door de krachten te bundelen willen zij uitkomstregistratie stimuleren en bovendien de sector uitdagen tot meer transparantie. Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics gaan samen de grootste particuliere aanbieder van verzekerde planbare medisch specialistische zorg vormen; gezamenlijk hebben zij op jaarbasis meer dan 200.000 nieuwe patiënten, een gecombineerde jaaromzet van 220 miljoen euro en 1500 medewerkers. (ANP/ Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top