Finance

azM spant kort geding aan tegen provincie Limburg

Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) spant een kort geding aan tegen de provincie Limburg uit onvrede met de financiële steun door de provincie aan Orbis Medisch en Zorgcentrum in Sittard. Dat maakte het azM donderdag bekend.

Vermoeden staatssteun

Het azM zegt te vermoeden dat er sprake is van staatssteun aan Orbis. Deze steun gaat ten koste van concurrerende ziekenhuizen in de regio, zoals het azM. “Provinciaal beleid mag niet leiden tot een nadeligere uitgangspositie voor de ene speler versus de andere”, aldus het azM.

Provincie steunt azM niet

Het ziekenhuis besloot tot een kort geding nadat gesprekken met de provincie op niets waren uitgelopen. De provincie Limburg bekijkt inmiddels ook aanvragen voor garantstelling of een achtergestelde lening van de ziekenhuizen Atrium in Heerlen en Laurentius in Roermond. (ANP)

Financiering provincie

Orbis kreeg van de provincie een garantstelling van vijf miljoen euro. Het Atrium ziekenhuis had de provincie gevraagd om een achtergestelde lening van 20 miljoen euro voor de financiering van nieuwbouw. Het provinciebestuur is onder voorwaarden bereid met maximaal de helft van dat bedrag over de brug te komen, maar onderzoekt in dit geval wel of er mogelijk sprake is van staatssteun.

azM wil duidelijkheid

Het azM vindt dat er duidelijkheid moet komen over de mogelijkheden voor het krijgen van financiële steun door de provincie. Het azM vindt dat nog meer ziekenhuizen, verpleeghuizen en zorginstellingen financiële steun zouden kunnen gebruiken. Wanneer het kort geding dient, is nog niet bekend. De provincie Limburg was niet direct bereikbaar voor commentaar.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

12 maart 2010

leve de marktwerking!

Top