ACTUEEL

Justitie vervolgt neuroloog om dood meisje

Het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond verdenkt een neuroloog van het VieCurie ziekenhuis in Venlo van schuld aan de dood van het Brabantse meisje Mariska Lips in 2003. Een justitiewoordvoerder bevestigde donderdag berichtgeving hierover in de Limburgse kranten.

Fouten bij hersenletsel

Het meisje overleed eind 2003 na de val van een paard in Meerlo waarbij ze ernstig hersenletsel op had gelopen. Het slachtoffer werd naar VieCurie gebracht, waar de neuroloog volgens het OM de toestand van het meisje verkeerd heeft ingeschat. Hij zou haar op de verkeerde afdeling hebben laten opnemen, fouten hebben gemaakt bij de behandeling en de bewaking en ernstig nalatig zijn geweest bij het regelen van vervoer van het kind naar een academisch ziekenhuis.

Beschuldigingen

Behalve van dood door schuld beschuldigt het OM de neuroloog ook van het in hulpeloze toestand achterlaten van het meisje en haar ouders in het ziekenhuis. De arts zou onvoldoende naar de ongeruste ouders hebben geluisterd, die ouders slecht geïnformeerd hebben en hen zonder begeleiding mee hebben laten rijden met de ambulance waarin de in doodstrijd verkerende dochter vervoerd werd.

Boete tuchtcollege

In 2005 legde het Regionaal Tuchtcollege in Eindhoven de arts al een boete op van 2000 euro, bevestigde een woordvoerster van het tuchtcollege donderdag. Ziekenhuis VieCuri bevestigt dat de neuroloog aldaar nog werkzaam is, maar wil verder niet reageren zolang de zaak onder de rechter is. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top