ACTUEEL

Klachten Zorgcentra De Betuwe beperkt tot een locatie

De problemen bij Zorgcentra De Betuwe concentreren zich op de locatie Lingewaarde in Tiel. Dit blijkt uit commentaar van de inspectie in De Gelderlander.

Naar gerechtshof om ondermaatse zorg

Cliënten van de zorginstelling Stichting Zorgcentra De Betuwe stapten deze week naar de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gestapt omdat ze de zorg “ver onder de maat” vinden. De centrale cliëntenraad van de instelling wil dat de ondernemingskamer onderzoek doet naar het beleid van de raad van bestuur en zo nodig ingrijpt.

Verbeterplan

Woordvoerder Wouter van der Horst van de Inspectie voor de Gezondheidszorg zegt in De Gelderlander dat de inspectie al langer op de hoogte is van de problemen. Op Lingewaarde, een van de zeven instellingen van Zorgcentra De Betuwe, is volgens hem er sprake van een afbouw van een halve arbeidskracht in de nacht en daarmee zou de verpleeghuiszorg in de problemen kunnen komen. De inspectie heeft dit besproken met de raad van bestuur. Deze heeft een verbeterplan opgesteld. De inspectie toetst over een paar maanden opnieuw om te zien of deze stappen ook daadwerkelijk gezet worden. Zo niet, kan kan de instelling verscherpt toezicht komen te staan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top