ACTUEEL

Zeer grote brand bij Leo Polakhuis Amstelring

Gisterenavond heeft in verpleeghuis Leo Polak in Amsterdam Nieuw-West een grote brand gewoed. De melding kwam om na elf uur binnen. De brandweer kwalificeerde de brand als een 'zeer grote' brand. Meerdere voertuigen werden ingezet en ook kwamen er ambulances om te assisteren.

Dat meldt de Amsterdamse omroep AT5 op 27 december. In het verpleeghuis wonen ouderen en mensen met een chronische ziekte, dementie of die werken aan revalidatie. Rond middernacht gaf de brandweer het sein brand meester. De brand bleek alleen aan de buitengevel. Niemand is gewond geraakt.

Twee van de twaalf groepswoningen van Leo Polak liepen rookschade en waterschade op. Er is niemand gewond geraakt. De bewoners werden direct naar andere ruimtes binnen Leo Polak gebracht, zo meldt Amstelring op haar website. In de twee getroffen groepswoningen wonen elk zes ouderen met dementie. Zij hebben een eigen zit/slaapkamer en delen samen een grote woonkamer met keuken. De bewoners werden in veiligheid gebracht en hebben vannacht in andere gemeenschappelijke woonkamers geslapen. Vier zit/slaapkamers moeten hersteld worden omdat er waterschade en rookschade is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top