ACTUEEL

'VGZ te karig met vergoeding voor kunstgebit'

Tandprothetici en tandtechnici zijn bezorgd over de vergoedingen voor hun werk van zorgverzekeraar VGZ. Die biedt volgens deze mondzorgverleners tarieven aan die zo laag zijn, dat ze de kosten niet dekken. Hiervan dreigen patiënten die verzekerd zijn bij VGZ en een kunstgebit of implantaten nodig hebben, de dupe te worden, vrezen de vaklieden.

Het gaat om tarieven voor materialen en bepaalde technieken. VGZ-verzekerden zullen aangewezen zijn en moeten wachten op goedkopere aanbieders of de aanpassingen in hun mond helemaal niet vergoed kunnen krijgen, zeggen de protethetici en technici.

Afspraken

"Mondzorgaanbieders staan altijd klaar voor hun patiënten, maar het kan niet zo zijn dat het de zorgaanbieder geld kost om zijn patiënten te behandelen", aldus Tim Rolink, vice-voorzitter de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT).

VGZ laat in een reactie weten dat er met leveranciers van implantaten afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijs. De afspraken zijn onderdeel van de overeenkomst met tandartsen, aldus de zorgverzekeraar, en de afgesproken tarieven zijn marktconform. VGZ ziet op dit moment geen aanleiding om van de gemaakte afspraken af te wijken. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Richard Jansen

29 december 2018

Marktconform in 2018. Coolblue levert volgende dag. Uit China krijg je je spullen binnen een week. In de zorg kunnen de apotheken weken lang geen pillen leveren wegens "kwaliteitsafspraken". Marktconform is een kwaliteit leveren tegen een prijs die de klant bereid is te betalen en waarbij het totaalplaatje aantrekkelijker is dan elk alternatief. Geen idee hoe een bank, creditcardmaatschappij of zorgverzekeraar ooit genoeg inzicht kan krijgen in wat de burger wil of nodig heeft om op dit niveau in de plaats van hem of haar te treden. Goed idee om even over te stappen naar onvz dat zich niet van dit soort fratsen bedient.

Top