ACTUEEL

Oogziekenhuis ziet meer vuurwerkslachtoffers

Bij het Oogziekenhuis in Rotterdam zijn inmiddels zeventien patiënten binnengekomen met oogletsel door vuurwerkongelukken. Dat zijn er vier meer vergeleken met hetzelfde tijdstip een jaar eerder.

De letsels van afgelopen jaarwisseling zijn volgens het ziekenhuis ernstiger dan die van de voorgaande jaren. In totaal raakte 22 ogen beschadigd, waarvan er vier volledig blind zijn. De helft van de slachtoffers was omstander en is geraakt door rondvliegend vuurwerk. Het jongste slachtoffertje was vijf jaar oud, maar daar gaat het weer goed mee en heeft ook geen blijvend letsel.

Gewond

Landelijke cijfers over het aantal vuurwerkslachtoffers worden later deze week verwacht. Oogartsen voorzien dat meer mensen deze ronde verwond zijn geraakt. Door het droge weer bleven meer mensen langer buiten staan tijdens de jaarwisseling, waardoor ze ook vaker gewond raakten.

Oud en Nieuw een jaar eerder heeft elf ogen gekost, blijkt uit cijfers van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG). In totaal liepen toen 120 mensen door vuurwerk letsel op aan één of beide ogen. Bijna vier op de tien van de letsels is blijvend. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top