ACTUEEL

Bravis, tantelouise en Groenhuysen gaan CIC besturen

Er komt toch een financiële oplossing voor het Care Innovation Center CIC West-Brabant. Het wordt bestuurlijk losgekoppeld van het Huis van Morgen en beide instanties worden apart gefinancierd. Het CIC gaat gefinancierd worden door een aantal zorginstellingen, waaronder Bravis ziekenhuis, tantelouise en Groenhuysen. Die gaan ook het bestuur vormen, onder leiding van Conny Helder van tantelouise.

Dat meldt dagblad BN/de Stem op 3 januari. De Brabantse gemeenten, in ieder geval Roosendaal en Bergen op Zoom, en het ROC West-Brabant gaan het Huis van Morgen voor hun rekening nemen.

Dubbelorganisatie

Het CIC heeft een jaarlijks budget van ongeveer negentigduizend euro, het huis van morgen zo’n vijfenzeventigduizend. De toekomst van de dubbelorganisatie CIC en Huis van Morgen stond op losse schroeven toen de gemeente Rosendaal in oktober aankondigde niet langer alleen voor de financiering van de regionale zorginnovatie op te willen draaien.

Bestuur

Daarop werd besloten de organisaties los te koppelen en twee nieuwe raden van bestuur in te stellen. Op 1 april krijgt het Huis van Morgen een nieuw bestuur. De top van CIC wordt vervangen door bestuurders van tantelouise, Groenhuysen en Bravis. Het CIC en het Huis van Morgen – de proeftuin waar zorgprofessionals leren omgaan met innovaties – blijven nadrukkelijk zoeken naar samenhang en samenwerking.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top