ACTUEEL

'Extra zorg voor zwangeren in arme wijken'

Hulpverleners en verloskundigen moeten extra energie steken om zwangere vrouwen op te sporen die zich niet uit zichzelf melden voor hulp en begeleiding tijdens de zwangerschap, de zogenaamde ‘verborgen’ zwangeren. Dit zei Gwyneth Lewis, hoofd van de Britse ministeriële afdeling die over moederzorg en zwangerschap gaat, vrijdag tijdens een congres in Amsterdam, meldt De Telegraaf.

Terugdringen babysterfte

In Nederland sterven meer baby's vlak voor, tijdens en vlak na de geboorte dan in andere Europese landen. Minister Klink van VWS maakte in januari bekend extra geld te willen steken om de babysterfte terug te dringen. Een commissie van deskundigen heeft geadviseerd artsen en ander medisch personeel zeven dagen per week dag en nacht paraat te laten zijn in ziekenhuizen voor hulp bij complicaties. Ook moet zorg beter worden afgestemd op de situatie van de moeders.

Bevalling in achterstandswijk

In Groot-Brittannië werden de verloskunde en de zorg aan zwangere vrouwen in 2004 al grondig gereorganiseerd toen bleek dat vooral in arme wijken zich veel problemen voordeden rondom de bevalling.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top