ACTUEEL

Ggz-organisatie Lentis moet tien miljoen euro bezuinigen

Lentis moet de broekriem aanhalen. De aanbieder van geestelijke gezondheidszorg kan de komende twee jaar tien miljoen euro minder uitgeven. Dat meldt RTV Noord op basis van de nieuwjaartoespraak van bestuursvoorzitter Martin Sitalsing.

Het gaat om vijf miljoen euro aan de kant van de eigen organisatie en vijf miljoen bij de zorg. "Misschien gaan we wel stoppen met bepaalde werkzaamheden", zegt Sitalsing bij RTV Noord. "Wat voor gevolgen dat heeft voor het personeel weten we nog niet, maar het vereist vindingrijkheid en veranderlijkheid van ons allemaal."

Zorg Dichtbij

Volgens Sitalsing is het voortbestaan van Lentis niet het geval, maar gaat de organisatie wel een heel nieuwe kant op. Met een nieuwe bedrijfsstrategie, Zorg Dichtbij, wil Lentis de zorg beter laten aansluiten op de zorgnetwerken in gemeenten. Iemand vanuit de eigen organisatie gaat de hervorming begeleiden.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Arne van Oranje

8 januari 2019

Als de bezuiniging niet in de manier van het werken is te vinden zullen er zo'n 100 tot 200 werknemers een andere werkgever moeten zoeken.

Deze bezuiniging heeft met name te maken met de WMO en de WLZ die betaald wordt door de gemeentes. In de provincies waar Lentis actief is gaan veel gemeentes bezuinigen op de WMO en de WLZ.

Jacob Wijnia

9 januari 2019

Ook in 2019 gaan we door met de race naar de bottom. Het kan/moet altijd goedkoper maar of dat ook beter is....

Top