ACTUEEL

Inspectie beëindigt aanwijzing failliet Bernadotte

Medisch Centrum Bernadotte In Utrecht is begin november failliet verklaard. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft daarom de aanwijzing aan de huisartsenpraktijk beëindigd.

Medisch Centrum Bernadotte (voorheen Gezondheidscentrum Medimel) kreeg in augustus een aanwijzing van de inspectie omdat de praktijk niet voldeed aan de eisen voor goede zorg. Er was te weinig voldoende opgeleid personeel, de patiëntendossiers waren niet op orde en instrumenten werden niet altijd goed gesteriliseerd.

In mei mocht de Utrechtse huisartsenpraktijk zelfs een tijdje helemaal geen zorg meer verlenen. Volgens inspecteurs waren huisartsenzorg en spoedzorg niet goed geregeld. Toen er geen acuut risico meer was, werd het zogenoemde bevel tot sluiting van de IGJ opgeheven.

Begin november is het medisch centrum failliet verklaard. De inspectie heeft tijdens het faillissement toegezien op een zorgvuldige afwikkeling van de zorg vanuit de praktijk. Nu de praktijk is gesloten en alle patiënten zijn geïnformeerd en overgedragen, kan de inspectie de aanwijzing beëindigen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top