Finance

Financiering nieuwbouw hartcentrum azM blijft uit

Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) en het Duitse ziekenhuis Klinikum in Aken kunnen de financiering van een nieuw cardiovasculair centrum op bedrijventerrein Avantis tussen Heerlen en Aken niet rond krijgen. De nieuwbouwplannen blijven de komende jaren in de ijskast, laat voorzitter van de raad van bestuur van het azM Guy Peeters Dagblad de Limburger weten.

Europese ambities

In totaal is er zo’n 200 miljoen euro nodig voor de nieuwbouw. De plannen zijn twee jaar geleden al gepresenteerd, maar er blijken te weinig investeerders te zijn. Er zouden zo’n 300 bedden komen op het grensoverschrijdend bedrijventerrein Avantis. De bedoeling was dat het ziekenhuis, met eigen intensive care, recovery en operatiekamers, patiënten en specialisten uit heel Europa zou aantrekken, weet De Limburger.

Subsidies

Het azM heeft 23 miljoen euro subsidie weten te verzamelen voor de ontwikkeling van een ‘kennisinfrastructuur hart- en vaatziekten’. De Provincie Limburg heeft één miljoen euro vrijgemaakt voor het project op haar investeringsagenda. Limburg zegt niet op de hoogte te zijn van de actualiteit rondom de nieuwbouw. Hennig Saß, voorzitter van de raad van bestuur van Klinikum, stelt dat het project nog gewoon loopt.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Tans-Jongh

15 maart 2010

Momenteel is een projectorganisatie onder leiding van prof. dr. Michael Jacobs bezig met de formulering en beoordeling van de concrete randvoorwaarden ten behoeve van de oprichting van dit centrum. Dat heeft nog enige tijd nodig, maar naar verwachting zal de tweede helft van 2010 het complete business plan definitief zijn afgerond en kan begin 2011 een finaal besluit over al dan niet realiseren genomen worden. Onderdeel van de besluitvorming vormt een gedegen afstemming met de overlegorganen in beide huizen.Het is een gegeven dat de voorwaarden om financiers te vinden momenteel minder gunstig zijn. Tevens kost de afstemming en mogelijke aanpassing van internationale wet- en regelgeving meer tijd dan voorzien. Dit alles maakt dat het project weliswaar is vertraagd, maar zeker niet is beëindigd. Indien naar aanleiding van het krantenbericht die indruk is ontstaan, is dat onjuist.L. Tans, hoofd Communicatie azM

Top