ACTUEEL

IGJ biedt orthopeed excuses aan voor fout op fout

De Inspectie voor de Gezondheid en Jeugdzorg heeft orthopeed Piet van Loon uit Oosterbeek jarenlang ten onrechte in een kwaad daglicht gezet en hier excuses voor aangeboden. Dat heeft een woordvoerster van de inspectiedienst bevestigd, naar aanleiding van berichtgeving door BDUMedia.

De arts, die werkzaam was in het ziekenhuis Rijnstate in Arnhem, raakte in 2008 in conflict met zijn collega's. Bij het onderzoek naar zijn vermeend disfunctioneren en de afhandeling van de klacht van het ziekenhuis maakte de inspectie fout op fout.

Vergoeding

"De Inspectie heeft bij de behandeling van de melding over uw functioneren niet gehandeld zoals u dit van de inspectie mocht verwachten", schrijft Ronnie van Diemen, inspecteur-generaal Gezondheidszorg en Jeugd, in de excuusbrief. Behalve excuses, krijgt Van Loon uit Oosterbeek ook een financiële vergoeding. Over de hoogte daarvan wilde de woordvoerster van IGJ geen uitspraken doen.

Van Loon (64) kwam nadat hij was vetrokken bij het ziekenhuis nooit meer ergens vast aan het werk. De inspectie heeft naar aanleiding van de zaak strikte regels opgesteld over het behandelen van meldingen en onderzoeken. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Richard Jansen

17 januari 2019

Door structurele fouten het leven van een specialist kapot maken, en dan wegkomen met excuses. Geen doorhaling van de betrokken inspecteurs in het register van toezichthouders, geen ondertoezichtstelling van de IGJ. Hadden de betroffen inspecteurs wel recentelijk nascholing gevolgd over zorgvuldig toezicht houden? Beschikt de IGJ wel over een kwaliteitscertificaat? Is er een verbeterplan opgesteld, en wie ziet toe op de uitvoering?

Hoezo meten met twee maten?

Har

17 januari 2019

Klinkt allemaal erg zielig , maar denk hierbij nog even aan de affaire Jansen Steur .( Neuroloog) vertrok eind 2003 met een vertrekpremie van ongeveer 10.000 euro per maand , gedurende een of twee jaar dus € ,250.000 euro betaald door de belasting betaler met medeweten van de IGZ . In het showproces waar de uitkomst al vaststaat kwam deze Steur nog goed weg . De patiënten en nabestaande hebben van zijn disfunctioneren levenslang. Dus zoveel zorgen over het vermeende kapot maken heeft wellicht ook in dit licht een meer genuanceerder achtergrond zeker als daarmee de belangen van zijn patiënten niet worden genoemd

Top