ACTUEEL

Apotheker beboet voor leveren grondstof aan lsd-lab

De Rechtbank Amsterdam heeft een apotheker uit Amsterdam beboet, omdat deze grondstoffen heeft geleverd voor de vervaardiging van lsd in het illegale circuit. Dit meldt het Farmaceutisch Weekblad.

Geregistreerde stof

De apotheker had volgens de rechter  toezicht moeten uitoefenen toen de hoofdassistent twee keer 100 gram ergotaminetartraat inkocht voor de apotheek. Ergotaminetartraat is de grondstof voor lysergide, de werkzame stof in LSD. Volgens de rechter mag van een apotheker worden verwacht dat zich op de hoogste stelt van mogelijke toepassingen van grondstoffen die in de apotheek voorkomen. Zeker in dit geval, omdat ergotamine volgens de Wet voorkoming misbruik chemicaliën als een geregistreerde stof is aangemerkt.

Ongebruikelijk

Ergotaminetartraat wordt ook legaal toegepast bij de behandeling van migraine. Echter, de ongebruikelijk grote bestelling is goed om  zo’n 200.000 migrainetabletten te kunnen maken. De wet stelt speciale eisen aan verhandelen en in bezit hebben van dit soort grondstoffen. De rechter heeft de apotheker een boete van 7000 euro opgelegd.

Illegaal lsd-laboratorium

De politie kwam de apotheek op het spoor, doordat ze in een illegaal lsd-laboratorium een potje ergotamine vond dat van deze apotheek afkomstig was.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top