ACTUEEL

Patiëntenorganisaties in geldnood

Veel organisaties van patiënten, cliënten en ouderen komen in de problemen door de nieuwe subsidieregeling die minister Klink begin 2009 heeft ingevoerd. Deze regeling moet de cliëntenbewegingen slagvaardiger maken, maar heeft desastreuze gevolgen voor gerenommeerde organisaties. Dit staat in het coververhaal ‘Patiëntenorganisaties in geldnood’ waar Skipr deze maand mee opent.

De omvang van de achterban telt nauwelijks meer mee in het nieuwe systeem. Daardoor gaan grote en middelgrote organisaties er fors op achteruit. Hun subsidie wordt in drie jaar tijd teruggeschroefd tot dertig procent van wat ze eerst kregen. Voorzitter Hans Westenberg van KansPlus, belangennetwerk voor verstandelijk gehandicapten: “We boeren op een gruwelijke manier achteruit.” De Stichting Pandora, die al bestaat sinds 1964, stopt met haar activiteiten omdat het huidige subsidiebeleid tot een faillissement zou leiden. Ook de Stichting Kind en Ziekenhuis moet waarschijnlijk stoppen.

Bestel het magazine

Bestel het Skipr magazine van april 2010
of abonneer u op Skipr magazine.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

17 maart 2010

Hans Westenberg, is dat niet de rechter die afgelopen zondagavond uitgebreid in het NOS Journaal werd aangehaald inz. een onderzoek door de rijksrecherche wegens meineed, valsheid in geschrifte en belangenverstrengeling?.zie: http://weblogs.nos.nl/radio1journaal/2010/03/14/rechter-negeert-raad-voor-de-rechtspraak/Als dat waar is lijkt het me geen wonder dat er tekorten onstaan

Top