ACTUEEL

Opnieuw melding van misbruik bij Diogenes

Er is opnieuw melding gemaakt van misbruik van een verstandelijk gehandicapt kind op zorgboerderij Diogenes in De Groeve bij Zorgbelang Drenthe. Dat meldt RTV Drenthe.

Misbruik en vrijheidsbeperking

Een ouder van het kind heeft naar aanleiding van de Zembla-uitzending van zondag contact opgenomen met Zorgbelang Drenthe. De organisatie wil geen uitspraken doen over de melding. Wel is bekend dat het opnieuw gaat om misbruik en vrijheidsbeperkende maatregelen. Zorgbelang Drenthe laat RTV Drenthe weten meer meldingen te verwachten na de reportage van Zembla.

Incidenten

De raad van commissarissen van Diogenes liet in een reactie op de mediaberichten weten dat er weliswaar incidenteel sprake is geweest van intimidatie en zorg die te wensen overlaat, maar dat dit niet het algemene beeld is. Daarnaast ontkracht de raad de bewering dat de directie moet aftreden van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top