ACTUEEL

Verborgen camera toegestaan in Duitse spreekkamers

In Duitsland mogen programmamakers beelden op televisie uitzenden die met een verborgen camera in de spreekkamers van vrijgevestigde artsen zijn gemaakt. Dat heeft een rechter in Düsseldorf geoordeeld, meldt Medisch Contact.

Consult

Een vrouw heeft voor het Duitse RTL-programma Extra met een verborgen camera een consult bij een huisarts vastgelegd. Zij vroeg om benzodiazepine bromazepam, omdat ze nerveus zou zijn voor een afspraak. De vrouw was een onbekende voor de huisarts. De arts nam een anamnese af en gaf de vrouw het medicijn. Wel adviseerde hij haar zo snel mogelijk te stoppen met het medicijn, weet Medisch Contact.

Rechtszaak

Via een andere patiënt ontdekte de huisarts dat hij op televisie was geweest en hij stapte naar de rechter. Uiteindelijk concludeerde de rechter dat het in specifieke gevallen is toegestaan om in het geheim opnames te maken en deze uit te zenden.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Securesolutions

6 april 2012

wordt er bijvoorbeeld veel gestolen of gefraudeerd binnen uw organisatie, dan mag uw werkgever onder bepaalde voorwaarden gebruikmaken van een verborgen camera. Dit wordt heimelijk cameratoezicht genoemd.

Voorwaarden verborgen camera
Uw werkgever mag alleen een verborgen camera gebruiken als hij aan de volgende voorwaarden voldoet:

Het lukt uw werkgever niet, ondanks allerlei inspanningen, om een eind te maken aan de diefstal of fraude.
De controle met de verborgen camera is tijdelijk (permanent heimelijk cameratoezicht is nooit toegestaan!).
De inbreuk op de privacy van de werknemers is zo klein mogelijk. Cameratoezicht in het toilet bijvoorbeeld gaat dus te ver.
Uw werkgever informeert de betrokken werknemers achteraf over de controle met de verborgen camera.

Bron:http://www.securesolutions.nl/nl/cms/faq/

Top