ACTUEEL

Prinses Máxima Centrum plaatst 1500 zonnepanelen

Het Prinses Máxima Centrum (PMC) in Utrecht heeft ruim 1500 zonnepanelenpark op het dak geplaatst. Daarmee bespaart het centrum voor kinderoncologie jaarlijks 770 ton CO2 en 30.000 euro.

Initiatiefnemers van het zonnedak zijn Stichting Greencrowd en Greenspread. Greencrowd-oprichter Jan Willem Zwang zag vijf jaar geleden een advertentie waarin werd opgeroepen een bijdrage te leveren aan de bouw van het PMC door ‘steentjes’ te kopen. “Omdat wij een agressief kankergen in onze familie hebben waaraan al meerdere familieleden, vaak op jonge leeftijd, zijn overleden, vond ik dat wij ook een bijdrage moesten leveren”, motiveert Zwang zijn betrokkenheid. “Ik wilde iets meer doen dan alleen doneren en kwam op het idee om het Prinses Maxima Centrum aan een structurele energiebesparing te gaan helpen waardoor ze jaarlijks meer geld overhouden voor hun primaire taak: het verzorgen en beter maken van jonge kankerpatiëntjes.”

De initiatiefnemers hebben onder meer geld binnengehaald via een crowdfunding-actie en met een subsidieaanvraag. Greenspread heeft voor het PMC de aanbesteding en uitvoering begeleid en droeg zorg voor de oplevering. De bedoeling van zonnepaneel-donateurs is dat het PMC op deze manier meer geld overhoudt voor haar primaire taak: het verzorgen en beter maken van jonge kankerpatiëntjes.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top