ACTUEEL

Zorginstituut Nederland completeert raad van bestuur

Peter Siebers is per 1 mei benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Zorginstituut Nederland. Met de benoeming van Siebers bestaat de raad van bestuur, onder voorzitterschap van Sjaak Wijma, weer uit drie personen.

Siebers is momenteel bestuurder bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) met de portefeuille bedrijfsvoering. Van 2002 tot 2013 werkte hij bij de Raad voor de Kinderbescherming, vanaf 2006 als lid van de landelijke directie. Voor die tijd was hij onder meer controller bij de Nederlandse Spoorwegen. Siebers studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Bestuursvoorzitter Wijma vormde na het recente vertrek van Arnold Moerkamp tijdelijk een tweekoppig bestuur met Tiana van Grinsven. "De komst van Peter Siebers versterkt de bestuurlijke expertise van het Zorginstituut op financieel en juridisch gebied", aldus de organisatie. Siebers krijgt onder meer het beheer van de fondsen (Zvw en Wlz) en de risicoverevening in zijn portefeuille.

Het Zorginstituut is het kennisinstituut over verzekerde zorg en kwaliteit van zorg. Het adviseert de overheid over de inhoud en omvang van het wettelijk verzekerde zorgpakket en is betrokken bij de totstandkoming van kwaliteitsstandaarden in de zorg.

Peter Siebers

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top