ACTUEEL

‘ADRZ moet haast maken met fusieplannen’

Het Zeeuwse Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) moet snel inzicht geven in de fusieplannen van de ziekenhuizen in Vlissingen en Goes. Demissionair minister Ab Klink van VWS zei dit dinsdag tijdens een spoeddebat in de Tweede Kamer, meldt PZC.

Behoud ziekenhuiszorg

De SP vroeg begin maart een spoeddebat aan over de Zeeuwse ziekenhuisfusie. Volgens SP-Kamerlid Henk van Gerven komt het verplaatsen van de acute en complexe zorg naar het ziekenhuis in Goes neer op ‘spelen met levens’. Tijdens debat is Klink een motie opgedragen om “zo snel mogelijk de Kamer te melden hoe in Zeeland na de ziekenhuisfusie de kwaliteit, bereikbaarheid en continuïteit wordt gegarandeerd”, aldus PZC.

Concentratie

De SP, VVD en GroenLinks verzochten Klink om de acute ziekenhuiszorg niet over te plaatsen van Vlissingen naar Goes. De minister gaat in dit verzoek niet mee. Klink: “Soms vereist goede zorg concentratie van voorzieningen.” Hij staat garant voor het behalen van de normtijd van drie kwartier voor het vervoer naar het ziekenhuis.

Kwaliteit voor bereikbaarheid

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen van de SGP waarin staat dat er op Walcheren een klein, maar volwaardig ziekenhuis moet zijn. Op de vraag wat Klink met deze motie gaat doen, antwoord hij dat spoedeisende zorg weliswaar altijd zo dicht mogelijk in de buurt moet zijn. “Maar als kwaliteit en bereikbaarheid op gespannen voet met elkaar staan, kies ik voor kwaliteit."

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top