Vastgoed

UMCG bouwt nieuw centrum ouderdomsziekten

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gaan een nieuw centrum bouwen voor onderzoek naar ouderdomsziekten. Met de nieuwbouw van  het European Research Institute on the Biology of Ageing (ERIBA) is een bedrag van 140 miljoen euro gemoeid.

Oplevering

De bouw wordt uitgevoerd door de Friso Bouwgroep uit Sneek. De RUG en de Friso Bouwgroep ondertekenden woensdag een contract voor de eerste fase van de bouw. Friso maakte het ontwerp samen het  Amsterdams architectenbureau Uytenhaak en de ingenieursbureaus ABT Arnhem en Deerns Groningen. De bouw start in de tweede helft van 2010, oplevering volgt eind 2011.

Fundamenteel onderzoek

Het nieuwe ERIBA-gebouw moet onderdak bieden aan medisch-biologische wetenschappers die werken aan kennis over gezond ouder worden. In het kader hiervan wordt fundamenteel onderzoek gedaan naar het ontstaan van ziekten als Alzheimer en Parkinson, maar ook wat de basale oorzaken zijn van tumorvorming en diabetes mellitus.

Functies

Naast laboratorium- en kantoorfuncties komen er in het ERIBA-gebouw een groot aantal ultramoderne onderzoeksfaciliteiten. Ook het nieuwe centrum voor Systeem Biologie, waarvoor het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen onlangs vier miljoen NWO-subsidie ontvingen, wordt hier gehuisvest. Binnen de muren van ERIBA zullen ongeveer 150 mensen werkzaam zijn.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

rcRcwGQqgJz

28 februari 2011

cWApgo <a href="http://cvfziftmgdbq.com/">cvfziftmgdbq</a>, [url=http://hoqzkadehqbf.com/]hoqzkadehqbf[/url], [link=http://fvhoqsyqmlyz.com/]fvhoqsyqmlyz[/link], http://puqcdhzwjbkq.com/

Top