ACTUEEL

Waterlandziekenhuis stelt onderzoek in na berisping

De raad van bestuur van het Waterlandziekenhuis in Purmerend stelt een onafhankelijk onderzoek in naar de organisatie van de zorg door een orthopedisch chirurg. De betreffende chirurg is berispt door het regionaal tuchtcollege in Amsterdam.

Gebrekkige voorlichting

Volgens het tuchtcollege had de chirurg meer aandacht moeten besteden aan de voorlichting aan patiënten. De patiënten hebben geen gevaar gelopen.  "Wat het college heeft vastgesteld, waar het gaat om het handelen van de specialist, past niet bij waar ons ziekenhuis voor staat", aldus Jack Jansen, voorzitter van de raad van bestuur, in een persbericht.

Het onafhankelijke onderzoek richt zich op de operatieve behandelmethode bij patiënten met rugproblemen en de daarbij horende voorlichting.

Opschorten operaties

De raad van bestuur van het Waterlandziekenhuis laat weten dat er in ‘goed overleg’ met de chirurg is besloten om de operatieve rugingrepen en rugpoli-afspraken op te schorten.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

ROSABaldwin23

24 november 2010

Do you recognize that it's high time to get the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/credit-loans">credit loans</a>, which will make you dreams real.

Top