ACTUEEL

Inspectie heft verscherpt toezicht SOVAK op

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Stichting SOVAK in Terheijden opgeheven. De kwaliteit en veiligheid van de zorg zijn voldoende verbeterd, aldus de inspectie, die er op vertrouwt dat ze nog verder zullen verbeteren.

De inspectie stelde SOVAK in augustus onder verscherpt toezicht, omdat de organisatie onvoldoende stuurde op de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Na het instellen van het verscherpt toezicht heeft de inspectie de zorgaanbieder meerdere keren bezocht. Bij die bezoeken zag de inspectie dat SOVAK voldoende verbeterkracht heeft om de ingezette verbeteringen door te blijven voeren. Daarom wordt het verscherpt toezicht nu opgeheven. De inspectie zal de vorderingen bij SOVAK blijven volgen in haar reguliere toezicht.

SOVAK biedt zorg aan ongeveer 550 mensen met een verstandelijke beperking. Het verscherpt toezicht werd vorig jaar ingesteld naar aanleiding van een bezoek aan de locatie Zeggelaan. Hier wonen 18 (jong)volwassenen met een ernstige meervoudige beperking.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top