ACTUEEL

'Stel strengere eisen op voor zorgboerderijen'

ABVAKABO FNV en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) willen strengere eisen voor zorgboerderijen. Dit stellen zij naar aanleiding van de Zembla-uitzending over misstanden bij zorgboerderijen.

Geldbesteding

Vakbond ABVAKABO FNV vindt dat commerciële zorginstellingen als zorgboerderijen bij wet verantwoording af moeten leggen over hun geldbesteding. Andere zorginstellingen moeten dit immers ook doen.

Professionele eisen

De VGN vindt dat zorg die bij organisaties wordt ingekocht door mensen met een pgb moet voldoen aan professionele eisen. Hans Bruning, directeur van de VGN: “Het zorgen voor mensen met een beperking is een vak: het vereist specifieke competenties van de zorgverlener. Wij vinden het onaanvaardbaar dat er in de geschetste gevallen sprake is van welhaast Middeleeuwse praktijken. Wij gaan hierover dus in gesprek met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en leden van de Tweede Kamer: er moeten minimale eisen komen waaraan zulke organisaties die ook zorg verlenen moeten voldoen.”

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top