ACTUEEL

NZa roept weigeraars kostenonderzoek op het matje

Twee huisartsen die weigeren mee te werken aan het NZa Kostenonderzoek huisartsenzorg worden eind maart gehoord door de Unit Bezwaar, Beroep en Boetes van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dat meldt MedNet.

Argumentatie

De twee huisartsen moeten uitleggen waarom zij niet mee willen werken, laat een woordvoerster van de NZa weten. Twee andere huisartsen die ook weigerden hoeven niet voor de Unit te verschijnen, omdat zij geldige argumenten hadden om niet mee te werken. Het kostenonderzoek deed veel stof opwaaien, omdat de huisartsen vonden dat de NZa niet de goede vragen stelde in de enquête die volgens hen ook te veel tijd in beslag nam.

Afronding onderzoek

Het kostenonderzoek onder zo’n vierhonderd huisartsen is begin 2009 al afgerond. Het verzoek van de NZa komt ‘rijkelijk laat’, vindt één van de huisartsen. Volgens de zorgautoriteit was de tijd nodig om te onderzoeken of de weigering terecht was. De woordvoerster heeft MedNet bovendien laten weten dat de NZa over onvoldoende mankracht beschikt om alle toezichthoudende taken tegelijkertijd uit te voeren. Daarnaast had de NZa in de tweede helft van 2009 andere prioriteiten.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top