Tech

GGZ Oost Brabant opent cliëntportaal

GGZ Oost Brabant opent op 1 maart het cliëntportaal MijnGGZOostBrabant. In dit portaal vinden cliënten de persoonlijke informatie die van belang is voor hun behandeling en herstel, aldus de ggz-aanbieder.

"Cliënten kunnen veilig inloggen en vragenlijsten invullen, werken met online behandelmodules (ehealth), in de agenda hun geplande afspraken zien en eventueel maken, onderdelen uit hun dossier (waaronder het medicatie-overzicht) nalezen en berichten sturen naar hun behandelaren", zo laat de GGZ Oost Brabant weten. "Als zij naasten aan willen wijzen die mee mogen kijken in (delen van) hun portaal, dan kan dat met de participatieknop."

Het cliëntenportaal moet herstel-ondersteunend werken. Door zelf te beschikken over informatie en zelf actief aan de slag te gaan kunnen cliënten zich beter voorbereiden op het gesprek met hun behandelaar en samen bespreken welke zorg het beste bij hen past. Zo draagt het portaal ook bij aan meer transparantie, goede communicatie en ‘Samen beslissen’, aldus GGZ Oost Brabant.

GGZ Oost Brabant realiseert dit portaal in samenwerking met EPD-leverancier NEXUS Nederland en ICT-bedrijf Turn2Media.

Meer weten over digitale innovatie? Bezoek op 11 maart de Health Tech Highlights in Utrecht!

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top