ACTUEEL

IGZ ontvangt 37 meldingen over Cordaan

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft 37 meldingen ontvangen over de kwaliteit van verzorg- en verpleeghuizen van Cordaan tussen 1 januari 2009 en 1 maart 2010. Dat schrijft demissionair minister Ab Klink aan de Tweede Kamer in antwoord op Kamervragen van SP-Kamerlid Renske Leijten.

Onderzoek naar meldingen

Vijf van de meldingen zijn van burgers, de rest van de meldingen zijn van de organisatie zelf. Klink laat weten dat de meldingen over Cordaan zijn en/of worden onderzocht door de IGZ. Daarnaast is er een accounthoudersgesprek geweest van de IGZ met de raad van bestuur.

Cordaan in opspraak

Cordaan raakte in de tweede helft van 2009 negatief in het nieuws vanwege het verzuimen een verstandelijk beperkte vrouw thuiszorg te leveren. Cordaan zou de vrouw aan haar lot hebben overgelaten. Daarnaast raakte de organisatie in opspraak wegens de beloningen van de bestuurders.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top