ACTUEEL

UMC Utrecht meldt bijwerkingen het meest

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht maakt van alle ziekenhuizen het vaakst melding van ongewenste bijwerkingen van medicijnen. Het ziekenhuis heeft dat in 2009 ruim 60 keer gedaan. Dat heeft Lareb, het Nederlands Bijwerkingen Centrum, donderdag bekendgemaakt.

Onderzoek naar meldingen

Volgens Lareb is het belangrijk dat ziekenhuizen melden wanneer patïënten bijwerkingen oplopen door geneesmiddelen. Het kan voorkomen dat mensen nog veel zieker worden dan ze al zijn. Lareb onderzoekt de meldingen. Als er reden toe is, komt er vervolgonderzoek. Dat kan er in het uiterste geval toe leiden dat een medicijn uit de handel wordt gehaald.

Stijging aantal meldingen

Het Medisch Centrum Leeuwarden komt met 46 meldingen op de tweede plaats. Het Universitair Medisch Centrum Groningen eindigt als derde. In totaal heeft Lareb in 2009 zo’n  9.000 meldingen ontvangen. Dit is een stijging van zeventig procent ten opzichte van 2007. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top