ACTUEEL

Klokkenluider daagt arts defensie in tuchtzaak

Voormalig luchtmachtpiloot en klokkenluider Victor van Wulfen heeft zijn toenmalige onderdeelsarts voor het medisch tuchtcollege gedaagd. Van Wulfen zegt dat de vliegerarts zijn medisch dossier heeft vervalst en hem het werken onmogelijk heeft gemaakt.

De voormalig piloot zegt dat de arts aantoonbaar consulten heeft verzonnen en psychische stoornissen in zijn medisch dossier heeft opgenomen. ,,Als piloot komt met zo'n aantekening in je dossier een eind aan je carrière. Als militair en arts heeft hij zich volledig gediskwalificeerd. Hij heeft me voor het leven beschadigd en een verwijdering uit het artsenregister is op zijn plaats'', zegt Van Wulfen in een toelichting op de procedure.

Van Wulfen is erkend als klokkenluider. Jaren geleden trok hij aan de bel over vliegveiligheidsincidenten op de vliegbasis Eindhoven waar hij destijds werkte als piloot op een Hercules-vrachtvliegtuig. Hij kreeg gelijk en werd in 2015 gerehabiliteerd. In 2017 besloot hij zelf te vertrekken bij Defensie en diende hij zijn ontslag in. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top