ACTUEEL

Flip Klopper nieuwe voorzitter RvC UVIT

Frits Klopper wordt de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Univé-VGZ-IZA-Trias. Daar hebben de ledenraden van de verzekeraarscombinatie UVIT donderdag formeel mee ingestemd. Klopper volgt scheidend voorzitter Jan Pierik op, die per 19 maart 2010 vertrekt.

Carin Gorter komt, Jan Pierik gaat

Jan Pierik sluit een periode van ruim 27 jaar intensieve betrokkenheid bij Univé-VGZ-IZA-Trias en zijn rechtsvoorgangers af. Daarnaast treedt Carin Gorter toe tot de raad van commissarissen. Zij vult een positie in die sinds begin 2009 vacant was.

Loopbaan Klopper in financiële wereld

Flip Klopper en Carin Gorter hebben hun sporen verdiend in de Nederlandse financiële wereld. Klopper begon zijn werkend leven bij het Ministerie van Financiën en was daarna onder meer directeur bij ING en Nationale Nederlanden, bestuurslid bij de Pensioen- en Verzekeringskamer en directielid bij De Nederlandsche Bank. Momenteel is hij actief in bestuurlijke en toezichthoudende functies bij diverse organisaties, waaronder ABP en het pensioenfonds van Unilever Nederland.

Gorter werkte voor twee grote banken

Carin Gorter heeft gedurende elf jaar uiteenlopende management- en directiefuncties vervuld bij ABN AMRO, onder meer op het gebied van compliance, internal audit en operations. Ze begon haar carrière als auditor bij Moret Ernst & Young en was daarna enkele jaren in dienst bij Rabobank.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top