ACTUEEL

Engwirda nieuw lid raad van bestuur ’s Heeren Loo

Geranne Engwirda start op 10 mei als lid van de raad van bestuur van ’s Heeren Loo. Engwirda wordt verantwoordelijk voor de portefeuilles financiën, SSC, ICT en later ook vastgoed.

Professionalisering financiële bedrijfsvoering

Engwirda zal de financiële bedrijfsvoering verder professionaliseren. Dat is hard nodig volgens ’s Heeren Loo. Op haar site laat de organisatie weten: “Met de introductie van ZZP’s verandert de financiële huishouding van organisaties in de gezondheidszorg aanzienlijk. Bovendien is de kans groot dat de komende jaren fors op de AWBZ zal worden bezuinigd. De druk op onze begroting zal daardoor flink toenemen. Daar komt nog bij dat instellingen als de onze tegenwoordig veel meer financiële risico’s lopen, onder andere omdat wij zelf ons vastgoed moeten onderhouden en toenemende concurrentie het hoofd moeten bieden.”

Loopbaan Engwirda

Engwirda was voorheen werkzaam in financiële functies in academische ziekenhuizen, lid van het College Tarieven Gezondheidszorg en was nauw betrokken bij de introductie van dbc’s in ziekenhuizen en in de ggz. De laatste vijf jaar was zij manager bedrijfsvoering van één van de divisies van het UMC te Utrecht. Engwirda:  “Mijn affiniteit met de zorg is groot en ik ben erg nieuwsgierig naar de specifieke aspecten van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Het zal er de komende jaren om spannen om met alle veranderingen binnen ’s Heeren Loo maar zeker ook daar buiten, de zaken op orde te houden. Vanuit mijn portefeuille binnen de Raad van Bestuur wil ik hier graag aan bijdragen.”

Ruimte voor De la Chambre

Paul de la Chambre, voorzitter van de raad van bestuur, krijgt door de aanstelling van Engwirda meer tijd voor zijn portefeuilles P&O, communicatie, strategie en externe relaties.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top