ACTUEEL

Oud-geneeskundestudent laat 1,2 miljoen na aan Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht heeft de grootste nalatenschap in haar geschiedenis gekregen. Oud-studente Annie van Leerzem liet haar hele vermogen van 1,2 miljoen euro na aan de universiteit waar zij in de jaren vijftig geneeskunde studeerde.

De Universiteit Utrecht meldt op haar website dat de nalatenschap van Van Leerzem is ondergebracht in een fonds op naam: het Familie van Leerzemfonds. Het geld komt ten goede aan klinisch wetenschappelijk onderzoek door jonge onderzoekers op het gebied van interne geneeskunde.

Annie van Leerzem (1933) groeide op in Rotterdam als enig kind. In 1959 studeerde zij af aan wat toen nog de Rijksuniversiteit Utrecht was. Hoewel Van Leerzem haar hele leven ingeschreven bleef in het medisch register van huisartsen, oefende zij dit vak nooit uit. De zorg voor haar beide ouders eiste al haar aandacht op.

Haar ouders overleden vrij kort na elkaar eind jaren negentig, toen zij zelf al in de zestig was. Tot haar dood bleef Van Leerzem alleen en leidde een sober en betrekkelijk teruggetrokken leven, aldus de universiteit. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top