ACTUEEL

NVZ waarschuwt Klink voor financiële wanorde

Onvolledige jaarrekeningen, onthoudingen van goedkeuring van accountants en meer terughoudendheid van banken bij het verstrekken van leningen. Daarvoor waarschuwt de NVZ vereniging van ziekenhuizen demissionair minister Ab Klink. Klink schuift het besluit over de prestatiebekostiging door naar het volgende kabinet, maar de minister kan de beslissing over het kapitaallastendossier niet uitstellen, aldus de NVZ.

Aankondiging

Ziekenhuizen moeten de komende maand hun jaarrekeningen opstellen, maar zijn nog niet op de hoogte van de kapitaallastenregeling. NVZ: “De aangekondigde bouwimpuls en de verduidelijking van de kapitaallastencomponent in de tarieven zijn bij een aankondiging gebleven.” Of en hoeveel vergoeding ziekenhuizen met nieuwbouwplannen krijgen, blijft ook nog steeds onduidelijk. Tien ziekenhuizen zouden inmiddels technisch failliet zijn. Zij kunnen volgens De Boer niet aan hun lopende betalingsverplichtingen voor verbouwingen voldoen omdat de overheid geen garanties geeft.  De NVZ overweegt een rechtzaak om de minister te dwingen een besluit te nemen over de steunmaatregelen voor ziekenhuizen.

Doorgaan met prestatiebekostiging

De NVZ wil dat de Tweede Kamer prestatiebekostiging in de curatieve zorg als niet-controversieel verklaart. De vereniging bespreekt op 24 maart met haar leden de brief van minister Klink.

Bekijk de NOS-video met Roelf de Boer

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top