ACTUEEL

Zorginstellingen Noord-Holland werken samen aan 'zinnige zorg'

Zorgorganisaties Omring, het Dijklander Ziekenhuis, Noordwest Ziekenhuisgroep, GGZ Noord-Holland Noord en de huisartsenorganisaties in de Zorgkoepel slaan de handen ineen met VGZ. Het doel is om samen ‘zinnige zorg’ te realiseren, waar betere, betaalbare en toegankelijke zorg mee wordt bedoeld.

De samenwerking betekent concreet dat de zorgorganisaties meerjarenafspraken hebben getekend met VGZ. Hierin staat opgenomen dat de organisaties niet elk jaar weer met de zorgverzekeraar hoeven te onderhandelen over hun contract. Deze zekerheid zorgt ervoor dat ze zich kunnen focussen op het verbeteren van de zorg, en ook nog eens tegen lagere kosten.

Creatieve oplossingen 

Samen met VGZ willen deze zorginstellingen werken aan creatieve oplossingen om zo het tekort aan verpleegkundigen, de krimp in deze regio en de toenemende vergrijzing aan te pakken. Artsen, (wijk)verpleegkundigen en psychologen werken samen aan meer dan honderd ideeën om dit te bewerkstelligen. Deze ideeën variëren van valpreventie bij kwetsbare ouderen (Omring), tot het verbeteren van eerstelijnszorg (Noordwest Ziekenhuisgroep en Dijklander Ziekenhuis) en het inzetten van e-health (GGZ Noord Holland). 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top