ACTUEEL

De Tjongerschans zet Ruud Beijers op non-actief

Directeur Ruud Beijers van ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen is met onmiddellijke ingang op non-actief gezet. Tegen hem is een ontslagprocedure in gang gezet.

Imagoschade

De raad van toezicht van De Tjongerschans heeft dit besloten omdat Beijers zich niet zou hebben gehouden aan afspraken die met hem zijn gemaakt in het kader van een tegen hem lopende strafzaak. In een persbericht stelt de raad van toezicht dat Beijers “er onvoldoende in slaagt zich zodanig op te stellen dat het ziekenhuis zo weinig mogelijk risico loopt op imagoschade”.

Witwassen crimineel geld

De ziekenhuisdirecteur geldt al enige tijd als verdachte in een strafzaak waarin zijn (ex-)partner Jonathan T. vorig jaar juni door de rechtbank in Amsterdam werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. Beijers wordt verdacht van het witwassen van 250.000 euro aan crimineel geld. Dit  is een deel van de opbrengst van de oplichtingspraktijken van T. die zich voordeed als advocaat, meldt De Telegraaf.

Partner Willem Endstra slachtoffer

T. kreeg zijn straf voor oplichting, verduistering, valsheid in geschrifte en het witwassen van zwart geld. Een van zijn slachtoffers was Anita Schuts, de partner van de in 2004 vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra. T. heeft Schuts voor 700.000 euro opgelicht.

Schenden afspraken

Het ziekenhuis besloot destijds zijn directeur te handhaven, ervan uitgaande dat hij onschuldig was zolang hij niet was veroordeeld. Wel werden er met hem afspraken gemaakt, onder meer dat hij de raad van toezicht op de hoogte zou houden “van elke nieuwe ontwikkeling in de zaak”. Die afspraak heeft hij geschonden, zei een woordvoerder van de raad van toezicht zaterdag. Hij wilde hier verder niet op ingaan. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top