ACTUEEL

Huisartsenpost Bronovo verhuist tijdelijk naar Antoniushove

De huisartsenpost van het Bronovo-ziekenhuis verhuist per 1 juli naar het HMC Antoniushove in Leidschendam. Huisartsencoöperatie Hadoks is tot deze tijdelijke oplossing gekomen omdat een lange termijn plan nog ontbreekt.

Het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) zal het Bronovo-ziekenhuis sluiten tussen 2022 en 2024. De spoedeisende hulp (SEH) verdwijnt al eerder, per 1 juli. Dit is noodzakelijk omdat er dan geen voorzieningen en bewaking meer zijn, en de huisartsenpost daarom niet meer in het Bronovo-ziekenhuis kan blijven, meldde Omroep West.

Tijdelijke oplossing

De verhuizing is een tijdelijke oplossing omdat de Antoniushove maar voor een deel voldoet aan de eisen die gesteld worden aan een huisartsenpost, laat Hadoks weten. Mocht er definitief geen SEH meer terugkeren op deze locatie, dan moeten er volgens de huisartsencoöperatie aanvullende voorzieningen komen.

Aanvullende voorzieningen

Onder deze aanvullende voorzieningen wordt de beschikbaarheid van de radiologie, laboratorium, en een reanimatieteam in de nacht, avonden en weekenden verstaan. Dit voorkomt dat patiënten die toch specialistische zorg nodig blijken te hebben onnodig per ambulance naar een ander ziekenhuis moeten worden vervoerd, waar wel een volledige SEH beschikbaar is, aldus Hadoks.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top