Finance

Gelderland hanteert salarisplafond voor subsidies

De Provincie Gelderland subsidieert geen instellingen meer die de Balkenende-norm overschrijden. Zo’n 35 Gelderse instellingen, waaronder verschillende zorginstellingen, raken hierdoor mogelijk hun subsidie kwijt. Dat meldt De Gelderlander.

Inzet motie

Volgens de Provincie Gelderland is de situatie echter niet zo zwart-wit. Het College van Gedeputeerde Staten moet nog met een reactie komen over de motie om de subsidie stil te zetten. In het Statendebat is hier geen duidelijkheid over ontstaan. Een woordvoerder laat weten dat het nog niet duidelijk is of de motie breed of smal wordt ingezet. Er zijn volgens hem twee opties: de regeling geldt óf voor subsidies aan de instellingen zelf óf voor subsidies verstrekt aan projecten waarbij de instellingen betrokken zijn.

Provinciebeleid

Verschillende ziekenhuizen, universiteiten, woningbouwverenigingen en gemeenten zitten boven de subsidienorm. Om hoeveel zorginstellingen het precies gaat, kan de provincie niet zeggen. De beslissing om subsidies stop te zetten, heeft gevolgen voor het beleid van de provincie. Zo kunnen bepaalde projecten omvallen door het stopzetten van de subsidies. De provincie verklaart tegenover De Gelderlander niet te verwachten dat bijvoorbeeld het UMC St Radboud het salaris van hun topman zal verlagen om alsnog in aanmerking te komen voor een subsidie.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top