ACTUEEL

Boerkaverbod in ziekenhuis Bangladesh

Een ziekenhuis in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh , heeft medewerkers verboden nog langer boerka's te dragen, omdat in het gebouw steeds meer wordt gestolen. Dat heeft het hoofd van het ziekenhuis Abdul Majid Bhuiyan maandag laten weten.

Ontvreemding spullen

Volgens Bhuiyan ontvreemden vrouwelijke medewerkers in boerka's spullen als mobiele telefoons en portemonnee's door ze onder het allesverhullende gewaad te verstoppen. Daarom moeten ze voortaan normale ziekenhuiskleding dragen.

Verwisselen personen

Boerka's zijn kennelijk niet alleen handig voor het stelen. Volgens de ziekenhuisdirecteur is ook gebleken dat boerkadragers soms een ongekwalificeerde andere persoon voor hen laten werken, omdat dat toch niet opvalt in het bedekkende gewaad.

Vierde moslimnatie

Bangladesh is de vierde moslimnatie ter wereld. Slechts een kleine minderheid van de vrouwen draagt er een boerka. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top