ACTUEEL

Prismant maakt doorstart bij Kiwa

Kennis- en expertisecentrum voor de zorg Prismant verwacht half april een doorstart te kunnen maken als onderdeel van certificatiebureau Kiwa. Na evaluatie van de vele biedingen heeft Kiwa het exclusieve recht verkregen om met de curator en het Prismant-management de doorstart verder vorm te geven.

Terugkeer

Het samengaan met Kiwa betekent voor Prismant een terugkeer naar de kernactiviteiten op het gebied van informatie- en onderzoeksdiensten.  De algemene consultancy activiteiten zullen worden losgeknipt voor een separate doorstart onder de naam CC Zorgadviseurs.

Afketsen

Prismant kwam in de loop van 2009 in de financiële problemen door het afketsen van een vastgoedtransactie. Vanwege de economische recessie slaagde Prismant er niet in het dure hoofdkantoor in Utrecht te gelde te maken. De mislukte fusie met zorg consultancy bedrijven CC Zorgadviseurs en Walvis bleek evenmin soelaas te bieden.

Bredere portfolio

Algemeen directeur Guus van Montfort is verheugd over het waarschijnlijke samengaan met Kiwa. “In Prismants filosofie en kwaliteitsstreven ligt een rol als onafhankelijke instelling voor de hele zorg besloten”, aldus Van Montfoort. “Diverse gesprekken gaven aan dat dit uitstekend geborgd lijkt door samen te gaan met een andere onafhankelijke, veelvuldig geaccrediteerde organisatie als Kiwa. Zij doen al meer in de zorg dan wij vermoedden, zodat een bredere portfolio voor meerdere van onze opdrachtgevers ter beschikking komt. Verder wilde Kiwa reeds investeren in die producten en diensten die Prismant al voerde.”

Groeistrategie

Ook algemeen directeur Paul Hesselink van Kiwa is enthousiast over de nieuwe kans. “Vanuit onze groeistrategie waren we al langer op zoek naar verbreding van onze activiteiten in de zorg”, aldus Hesselink. “Met deze uitbreiding van onze portfolio kunnen we de zorgsector straks een one-stop-shop voor brede kwaliteitsborging bieden. Omdat onze onafhankelijkheid boven iedere twijfel dient te staan zijn de puur commerciële adviesactiviteiten van de oude Prismant Groep uiteraard niet in de deal opgenomen. Deze gaan separaat verder."

Certificatie

Kiwa Nederland is een internationaal opererend kwaliteitszorgbedrijf dat organisaties terzijde staat bij complete certificatietrajecten, ondermeer op het gebied van HKZ, ZKN, ISO 13485. In Nederland zijn ruim 400 professionals werkzaam. De activiteiten van Prismant op het gebied van informatiebeheer, onderzoek en benchmarking sluiten hier nauw bij aan.

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

22 maart 2010

Het bericht dat ik nu lees verbaast mij enigszins. Onder "afketsen" wordt een beeld geschapen dat en het afketsen van de vastgoedtransactie en de kennelijk mislukte fusie van Prismant met de Walvisgroep en CC Zorgadviseurs, beide oorzaak zijn van het faillisement. Ik meen toch te weten dat CC zorgadviseurs en de Walvisgroep beide goed draaiende consultancybureaus waren en nog steeds zijn en dat Prismant het enkel en alleen aan zichzelf heeft te danken dat ze failliet zijn gegaan. En daar bovendien CC Zorgadviseurs en de Walvisgroep in hebben meegezogen.

Anonym

23 maart 2010

Mijn advies is, wees voorzichtig met het uiten van frustraties en trekken van conclusies. Steek de hand ook in eigen boezem.....moddergooien doe je maar in de zandbak.

Anonym

23 maart 2010

cczorgadviseurs en walvis waren een kat in de zak

Anonym

23 maart 2010

Prismant zit al 50 jaar in het vak, en verdient het om een doorstart te maken met een partij zoals KIWA.

ik hoop dat heel veel personeel mee mag in de overname

STARKBrigitte24

23 november 2010

When you are in the corner and have no cash to go out from that, you will require to receive the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/business-loans">business loans</a>. Because that would aid you emphatically. I take sba loan every time I need and feel myself great just because of it.

Zwart

15 december 2010

CC Zorgadviseurs en Walvis waren en zijn zeker geen kat in de zak gebleken. Beide bureau's hebben na het faillissement van Prismant (te wijten aan ontoereikend sturen op gebrekkige managementinformatie) een succesvolle nieuwe start gemaakt!

Top